پایداری معادلات تابعی در فضاهای نرمدار فازی

پایان نامه
چکیده

پایداری معادلات تابعی، نه تنها برای ریاضیدانان بلکه برای پژوهشگرانی که بیرون از حوزه ی ریاضی محض فعالیت علمی می کنند، می تواند موضوعی با اهمیت و جذاب باشد. بعنوان مثال فیزیک دانان به پایداری فرمول های ریاضی که در مدل های فیزیکی بکار می رود، علاقه مندند. بطور دقیقتر فیزیک دانان و دیگر دانشمندان علاقه مندند، بتوانند تعیین کنند وقتی تغییر کوچکی در معادله ی مدل یک پدیده بوجود می آید، چه تغییر بزرگی در نتیجه رخ می دهد و بدین صورت مدل های نامطمئن بسازند. ریاضـی دانـان در پی این هستند که معیین کنـند، وقتـی تغیـیر کوچـکی در یـک معـادله ایـجاد می شـود، ایـن جواب چـقدر با جـواب اصـلی متفاوت است و ایــن یکـی از مـفاهـیم عمـلی پـایـداری اسـت. اگر بخواهیم به زبانی ساده توصیفی از پایداری ارائه کنیم شاید مطلب زیر ساده ترین بیان مفهوم پایداری باشد فرض کنیم یک شیء ریاضی در یک خاصیت بطور تقریبی صدق کند. اگر بتوانیم این شیء را با یک شیء که در آن خاصیت صدق کند، تقریب بزنیم گوییم آن خاصیت پایدار است توسعه ی مبحث فازی در ریاضیات و بخصوص ورود این موضوع به مباحث اساسی ریاضی از جمله آنالیز سبب گردید، تا موضوعی جدید در خصوص پایداری معادلات تابعی به شیوه ی فوق در فضاهای نرمدار فازی مطرح شود. بدین ترتیب دانشمندان مختلف سعی کرده اند تا پــایداری بــرخــی از معــادلات تــابــعی از جــمله درجه 2، درجه 3، جنسون و . . . را در فضاهای فازی نیز بررسی کنند. انگــیزه ی اصـلی این پایان نـامه بررسـی پایـداری برخـی معـادلات تابعی در فضاهای نرمدار فازی است. بهمین علت سعی شده است تا پایداری معادلات تابعی درجه دوم و جنسون را در فضاهای نرمدار فازی تحقیق کنیم. موضوعات پایان نامه در پنج فصل تدوین شده است. فصل اول به پیشنیازهایی می پردازیم که در طول این پایان نامه بارها به آن رجوع می کنیم. فــصل دوم، بــه معــرفی کلـــی فضــاهای نـرمدار فازی می پردازیم. در این فصل علاوه بر تعاریف و قضایا به اثبات برخی از آنها که مهمتر و جالب تر و البته کاربردی تر بنظر می رسند، پرداخته می شود. موضوع مورد بحث فصل سوم، پایداری معادلات تابعی درجه دوم در فضاهای نرمدار فازی است. فصل چهارم و پنجم را به ترتیب به پایداری فازی معادلات تابعی جنسون و نوع دیگری از معادلات تابعی درجه دوم است، اختصاص می دهیم.

۱۵ صفحه ی اول

برای دانلود 15 صفحه اول باید عضویت طلایی داشته باشید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

فضاهای l- فازی غیرارشمیدسی نرمدار و پایداری معادلات تابعی

در این پایان نامه به بررسی فضاهای نرمدار فازی می پردازیم. هم چنین فضاهای نرمدار l- فازی غیرارشمیدسی را معرفی کرده و پایداری معادلات تابعی مربعی و مربعی فوق العاده را در این فضا بررسی می کنیم. در پایان به معرفی فضای n- نرم l- فازی غیرارشمیدسی خواهیم پرداخت و پایداری معادله تابعی مربعی را در این فضا اثبات می کنیم.

15 صفحه اول

پایداری معادله مکعبی در فضاهای نرمدار فازی

در این پایان نامه پایداری معادله تابعی مکعبی در فضای نرمدار فازی شهودی و فضای n-نرم فازی شهودی بررسی شده و با ذکر تعریف پیوستگی فازی شهودی، پیوستگی معادله مکعبی در این فضا تعیین می شود. همچنین معادلات تابعی مربعی و مربعی فوق العاده معرفی شده و پایداری این معادلات در فضای نرمدار فازی شهودی بررسی می شود.

15 صفحه اول

پایداری معادله ی تابعی کوشی جمعی در فضاهای نرمدار تصادفی

در ریاضیات نوین مسأله تقریب و پایداری از اهمیت ویژه ای نه تنها در ریاضی بلکه در سایر علوم به خصوص فیزیک و کوانتوم برخوردار است. توابع در ریاضی به صورت کلی همه خطی نیستند و لذا بررسی تابع در شرایطی که خطی نباشد اهمیت زیادی دارد. مطالعه مسأله پایداری برای معادلات تابعی با سوال معروف اولام در سال 1940 شروع شد، که در سال 1941 هایرز در این مورد، به پایداری توابع غیرخطی دست یافت. بعد از هایرز در سا...

15 صفحه اول

مقدمه ای بر آنالیز تابعی در فضاهای نرمدار فازی

برسی قضایایی از آنالیز تابعی در فضاهای نرمدار تابعی

پایداری برخی معادلات تابعی در فضاهای ناارشمیدسی

در این پایان نامه به بررسی برخی معادلات تابعی در فضاهای ناارشمیدسی می پردازیم. در فصل اول مباحثی از فضاهای ناارشمیدسی از جمله خواص کامل کروی بودن را مطرح می کنیم. با معرفی ضرب داخلی در فصل دوم ثابت می کنیم که نرمال بودن¸ متعامد بودن را نتیجه می دهد و برای برقراری عکس این مطلب ضرب داخلی سازگار را معرفی می کنیم و نشان می دهیم که در فضاهای ضرب داخلی متناهی البعد¸ رابطه تعامد و نرمال بودن هم ارز می...

15 صفحه اول

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید

ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده

{@ msg_add @}


نوع سند: پایان نامه

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه علوم پایه دامغان

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023